dimarts, 5 de maig del 2009

el nostre perquè de ser

Llegeixo la publicació de l'MLP "Moviment Laic i Progressista: la revolució sense passamuntanyes". Un capítol sencer parlant dels ateneus. L'MLP el formen, entre altres, ESPLAC i Associació de Casals i Grups de Joves de Catalunya, essent la segona entitat "filla" de la primera. Al llibre es planteja la fundació d'un casal de joves com a fruit de l'envelliment dels adolescents d'un esplai, i la d'un ateneu com la maduresa dels joves del casal.

La refundació de La Mar de Garbí pot constatar part d'aquesta teoria, saltant-nos la fundació d'un casal de joves i incorporant socis que no provinguin de la secció infanti i juvenil. Però, La Mar de Garbí és un ateneu?

A l'entendre dels actuals membres de la junta i promotors de la refundació, el nexe d'unió entre els socis, les activitats i les seccions és l'ideari. Pretenem tirar endavant una associació intergeneracional i diversa en oferta d'activitats. Així que potser sí que podríem arribar a assumir que de grans volem ser un ateneu.
Però per arribar a aquesta fita cal resoldre el dia a dia. La secció d'esplai camina sola i la de muntanya es va espavilant. Amb unes seccions consolidades i una base social compromesa podrem anar assumint petits projectes que facin de La Mar de Garbí no només un paraigües de seccions sinó una entitat amb caràcter propi.
No falta gaire per l'estiu, al qual volem arribar amb la primera escola d'estiu amb unes jornades de debat. Experiència que ens agradaria repetir en futurs estius i que creiem que pot ser la llavor per fer créixer el nostre ateneu.
______________________________________
Jordi Fernàndez i Fàbregas
soci de La Mar de Garbí